Ingen vill fylla våra gasflaskor

Johan fullt koncentrerad

Vår specialslang för dekantering

Varken på Nya Zeeland eller här i Australien vill de fylla våra små Campinggas-flaskor. Detta har ju givetvis gett oss huvudvärk, eftersom gasen tar slut förr eller senare. Vi har löst problemet genom att köpa en Nya Zeeländsk gasflaska och specialbyggt en slang så vi kan dekantera/fylla våra gasflaskor själva. Vi har hört många långseglare med samma problem och samma lösning. Vi hänger upp den NZ flaskan en bit, kopplar ihop med vår gasflaska och låter gasen ”rinna” över. Man hör tydligt ett susande ljud som bekräftelse på att det funkar.

Vi har träffat trevligt folk här på ankringen i Bundaberg. En av seglarna har bil så igår fick vi sightseeing i området och kom iväg till några affärer utanför stan. Dagen avslutades i vår sittbrunn.

Vi har fått våra pass och visumet till Indonesien är klart. Nu inväntar vi lite svagare vindar för att segla ut till Lady Musgrave Lagoon. Det sägs vara ett fantastiskt ställe med klart vatten, bra snorkling, mycket fisk, sköldpaddor och mjukkoraller. Har vi riktigt tur så kanske vi även får se mantor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s